Fehérvár Cycling Team

Visegrád 4 Ladies Pannonhalma UCI 1.2

Május 12-én Magyarország első női UCI versenyén vettünk részt Pannonhalmán – Péteri Niké, Hideg Nóra, Kapott Szonja, Temela Eszter alkotta csapattal.

A verseny számunkra eseménydúsra sikerült, az éles rajt után az egyik bukásba Niké került bele, aki miután a bukásból majdnem felért a mezőnyre defektet kapott, így ismét hátrányba került, amit nem volt egyszerű ledolgoznia. A mezőny Dudarig nem haladt óriási sebességgel, de a verseny leghosszabb emelkedőjén támadásba lendültek az erősebb csapatok és kettészakították a mezőnyt. A 16 fős szökésbe tőlünk senki nem tudott bekerülni, a főmezőnyben Niké ragadt meg, majd Eszti is visszazárkózott. Nóri és Szonja is próbálkoztak felérni a főmezőnyre, de a szembeszélben sajnos nem sikerült nekik. A szökés előnye folyamatosan nőt, amit tovább növelt, hogy a főmezőnyt egy vasúti piros jelzés is megállította. Így visszaérve Pannonhalmára már csak másfél kört tudott Eszti és Niké teljesíteni mikor a versenybírók kiszólították őket elkerülve a lekörözést.


Eredmény szempontjából túl sok sikert nem könyvelhettünk el, de örülünk, hogy végre itthon is nemzetközi női versenyen mérethettük meg magunkat.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top