Fehérvár Cycling Team

Túlélőtúra Ausztriában

Április 12-14. között a Sport.Land.NÖ womens tour nemzetközi női kerékpárversenyen vettünk részt, ami az időjárásnak, a nehéz pályának és a szerencsétlen körülményeknek köszönhetően igazi túlélő versennyé változott a csapatunknak.

A Sport.Land.NÖ womens tour 2019-ben rendezték meg először a GP Fliegerhorst részeként. A versenyről érdemes tudni, hogy mindegyik szakasznak egy egykori második világháborús reptér kifutója adott otthont, ami nem túl szép illesztésű betonlapokból készült. Tömören összefoglalva, aki itt elindul annak rázós élményben lesz része.

Az első szakasz egy 1,5 km-es körpályán rendezett kritérium verseny volt, ahol sajnos már az első körben két versenyzőnket egy tömegbukás következtében elvesztettük, Kapott Szonjának szerencsére komolyabb baja nem lett, csak a kormánya tört el, Szabó Adrienn viszont a felkarját törte el, így sajnos rá versenyek terén pár hét pihenő vár. A Temela Eszter, Péteri Niké, Hideg Nóra hármas leküzdötte a távot, mindegyikük célba ért több-kevesebb hátránnyal.

A második szakaszon 4 km-re bővítették a pálya hosszát, melyből 17-et kellett teljesíteni a versenyzőknek. A nagytestű, erős lengyel versenyzők gyorsan szétszedték a nekik fekvő pályán és végig dominálták a versenyt. Szerencsére ezt a szakaszt mindenki megúszta bukás nélkül és más okból sem kellett feladniuk a lányoknak a versenyt.

A harmadik szakasz tűnt a legnehezebb a körönként 10,4 km hosszával és 47 méter szintemelkedésével (mely egyben volt egy fal formájában). A csapatból Temela Eszter bírta a legjobban, ő kicsivel 1 perc fölötti hátránnyal ért célba a 83 km-es szakaszon és ezzel az összetettben is ő végzett a legjobb helyen, mely a 29. helyet jelentette. Péteri Niké végül a 35. helyen végzett, míg Hideg Nóra a 44. lett, mellyel a csapatösszetettben az 5. helyet tudtuk megszerezni.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top