Sowiogórski Tour 2. és 3. nap

Sowiogórski Tour 2. és 3. nap beszámolójával még tartozunk, de kellett egy kis idő mire hazaértünk Lengyelországból.
A verseny 2. szakaszán egy 8,7 km-es 150 méter szintemelkedést tartalmazó kör várt a mezőnyre, amiből 10-et kellett teljesíteni a versenyzőknek.
 
Az esőt szerencsére megúsztuk, csak délelőtt esett, így nagyjából száraz pályán vághattunk neki a versenynek. A kör egy rövid, meredek emelkedővel kezdődött, amit egy gyors lejtő követett, ahol 80 km/h fölé lehetett gyorsulni. Az első körben még lassú rajttal mentünk le rajta, nehogy probléma legyen belőle, bár a következő körökben is együtt volt még a mezőny a lejtőn és senki nem esett le rajta (nem úgy mint a Gellán 😉 ). A verseny során ismét a lengyel válogatott worldtour menői és Mat Atom versenyzői domináltak, újra kihasználták létszámbeli fölényüket és megcsinálták a győztes szökést. Utána, a verseny második felében a mezőny már nagyjából együtt haladt köztük a versenyzőinkkel. Borissza Johanna volt peches ezen a napon, pont akkor kapott defektet a 7. körben a lejtőn amikor szakadás volt a mezőnyben és a kísérőautó az első bolyt kísérte, így ő feladni kényszerült a versenyt. Végül László Tamara a 19., Szabó Adrienn a 20., Péteri Niké a 22. helyen ért célba. Az ifi lányok között Jordán Dorka szerepelt jól, ő a 2. helyet szerezte meg, ráadásul úgy, hogy csak 3 ifi lány tudta befejezni értékelhetően a versenyt.
A 3. szakaszon egy 16 km-es enyhén dombos időfutamot kellett teljesíteni, amit a szakadó eső nehezített. Így a melegítés nem sikerült túl fényesre. Időfutam számban nem igazán tudjuk felvenni a versenyt a lengyelekkel, de mindenki helyt állt tőle telhetően. Az időfutamon Péteri Niké a 16., Borissza Johanna a 18., László Tamara a 21., míg Szabó Adrienn a 22. időt hajtotta. Az ifik között Jordán a Dorka a 3. helyet szerezte meg, mellyel az összetettben is a 3. lett.
Összetett eredmények:
Péteri Niké 14.
Szabó Adrienn 15.
László Tamara 18.
Borissza Johanna 20.
 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top