fehérvár cycling team

Kik vagyunk mi? – Bemutatkozunk!

 

2018 őszén azzal a céllal alapítottuk a Fehérvár Cycling Team-et, hogy legyen egy csapat, ahol a tehetséges országútis hölgyek, lányok magasabb szinten is kipróbálhatják magukat, eljuthatnak komolyabb versenyekre és fejlődhetnek.

A női csapat magját a fehérvári utánpótlásban nevelkedő lányok adják kiegészülve tehetséges, főváros környéki versenyzőkkel. A tavalyi évben már láthattuk hasonló formációban együtt versenyezni a lányokat külföldi versenyeken, de akkor még csak különféle vegyes csapatként, idén viszont már formálisan is egy csapatot alkotnak. 2019-ben az elit női sort öt versenyző (Hideg Nóra, Kapott Szonja, Péteri Niké, Szabó Adrienn és Temela Eszter) alkotja, az utánpótlást az U17-es országos bajnok, Neubauer Eliza képviseli, a masterek között pedig Sákovics Andrea, Nagy Noémi és Bordás Eszter szállnak versenybe a dobogóért.

fehérvár cycling team
Szabó Adrienn, Kapott Szonja, Péteri Niké, Hideg Nóra, Temela Eszter, Neubauer Eliza

A versenyprogramunkban a maroknyi hazai megmérettetés mellett szlovák, osztrák, cseh és lengyel versenyek szerepelnek igazítva a csapat felkészültségéhez. Nem célunk egyből a csúcson kezdeni, hanem egyesével minden lépcsőfokot megmászva haladni előre, évről évre növelni az UCI versenynapok számát és egyre magasabb szintű versenyeken helytállni.2019-ben a legfontosabb versenyek közé tartozik a két hazai V4 női UCI verseny, az országos bajnokság és az Alsó-Sziléziai körverseny. Utánpótlásban pedig az ifjúsági olimpiai részvétel és a lehetőségekhez mérten jó szereplés a kiemelt cél.

fehérvár cycling team

 

A Fehérvár Cycling Team-ben nem csak nők találhatóak, az “erősebbik” nem is képviseli magát, U19-estől, a magyar válogatotton keresztül a master2-es amatőr bajnokig mindenki megtalálható a csapatban, ők is várhatóan számos dobogós helyet fognak szerezni nekünk.

 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top