Hőség a Dubaji Körverseny első napján

A magyar színeket képviselő Pannonia Regional Team és egyben a Fehérvár Cycling Team csapatvezetője Márkus János elmesélte, hogy mi történt a Dubaji Körversenyen első szakaszán:

“A vasárnap délelőtti edzésen már sejtettük, hogy melegebb lesz, mint amit az időjárás előrejelzés ígér, a dubaji tél a magyar nyárhoz hasonlít hőmérsékletben és abból is inkább a legmelegebb napokra, így kiemelten fontos, hogy a lányoknál legyen elég frissítő verseny közben.

A rajt után egyből megindult a mezőny, és a városból kivezető körforgalmakkal teli úton a kigyorsításokkor többször megnyúlt a mezőny. Sajnos az egyik ilyen helyen veszítette el a mezőnnyel a kapcsolatot a túl sok tapasztalattal még nem rendelkező ifi versenyzőnk Sebők Aida, aki ezután nem már nem tudott visszaérni a mezőnybe és kénytelen volt kiszállni a versenyből. A város után gyakorlatilag 2-3-4 sávos autópályán haladt a verseny, ahol egyszer-egyszer próbált valaki megszökni, de sokáig nem jutott a nyílegyenes úton. A sivatagba kiérve komoly hőség fogadta a versenyzőket, volt is emiatt egy kis káosz a frissítéseknél, ugyanis csak autóból lehet frissíteni ezen a versenyen, ami nem volt egyszerű az átlagnál jóval magasabb számú tv-s jármű miatt. A forróságot nehezen viselte csapatunkból Péteri Niké, aki a szakasz két-harmada után kiszállt a versenyből egy kisebb napszúrás kíséretében. Másik fiatal versenyzőnk, Hideg Nóri is problémákkal küszködött, neki a gyomrával nem volt minden rendben, de szerencsére csak pár percet kapott az elsőtől és azóta jobban van. A többiek mind a mezőnnyel érkeztek célba, közülük Szabó Adrienn a 31., Temela Eszter az 56., Jordán Dorka a 72. helyen végzett. Rajtunk kívül még Szabó Zsófi volt ott magyarként a mezőnyben, aki a 46. helyen gurult át a célvonalon.

Holnap a maihoz hasonló szakasz következik, ahol valószínűleg szintén a frissítés és a meleg lesz a legnagyobb kihívás.”  

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top