Győzelmek, dobogók porban sárban – Így telt a 2021-2022-es cyclo-cross szezon

A 2021-2022-es hazai cyclo-cross szezon a szokottnál is sűrűbb volt számunkra, majdnem minden hétvégén versenyeztünk és egy kivételével minden versenyen rajthoz állt valaki csapatunkból. Végül az eredmény nem maradt el, a Cyclo-cross Challenge sorozat összetettjét elit női kategóriában megnyertük László Tamara révén, míg a Magyar Kupában a második helyet szerezte meg Péteri Niké. De rohanjunk ennyire előre, kezdjük az elejéről.

 

Arról már írtunk, hogy a Cyclo-cross Challenge 1. futamán a Lupa Beach-en Péteri Niké a 2. helyet szerezte meg, majd a Magyar Kupa 1. fordulójában Kazincbarcikán a 3. lett, viszont a folytatással tartozunk.
 

Október végén a Sport11 területén rendezték meg a Cyclo-cross Challenge 2. futamát, ahol László Tami a nevezési sátor asztala mögül kilépve magabiztosan nyerte meg az elit nők versenyét, Péteri Niké itt technikai hiba miatt feladni kényszerült a versenyt. Ezután Iszkaszentgyörgyön folytatódott a Magyar Kupa, ahol Péteri Niké a bronzéremig jutott. Majd Ballószögre látogatott a szövetségi sorozat, itt sajnos nem jutott nekünk dobogós hely, Tami esés következtében kiszállt a versenyből, míg Niké az utolsó körig küzdött a bronzért, de végül csak a 4. helyet tudta megszerezni. A Cyclo-cross Challenge 3. futamát Miskolcon rendezték, a sáros pályán László Tami jól haladt, melynek ezüst érem lett az eredménye. A Challenge zárófutamára Kőbányán került sor, ahol Tami az 1. helyet, Niké a 3. helyet szerezte meg, mely végül a sorozat végeredményével is megegyezett. Az év utolsó előtti napján rendezték a Magyar Kupa zárófutamát Budapesten, itt a dobogó nem jött össze, Niké csak az 5. helyen ért célba, viszont a Magyar Kupa összetettjében a 2. helyen végzett. Ezután következett a szezon legrangosabb versenye az Országos Bajnokság a Városligetben, innen kissé csalódottan távoztunk, László Taminak a technikátlan pálya nem igazán feküdt és éppen lecsúszva a dobogóról a 4. helyet szerezte meg. A szezont a Lupa Beachen zárta a szakág, itt vigasztalódhattunk kicsit az OB után, Tami a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

Most egy ideig nem fogunk versenyezni, várhatóan tavasszal láthattok minket újra rajtszámmal a hátunkon.

Képekben összefoglalva a cyclo-cross szezon:


 

 

 

 

 

 

 

 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top