Fehérvár Cycling Team

Elkezdődött a versenyszezon – Első dobogós helyezések

Az edzőtábor után nem sok pihenője maradt a csapatunknak, március 24-én már Tihanyban álltak rajthoz a versenyzőink, az első versenyen még a dobogós helyezések elmaradtak, de a következő héten már megszereztük a Fehérvár Cycling Team történetének első érmeit.

A Félsziget Kupán épphogy lemaradtak az elit női versenyzőink a dobogóról, csak a végső sprinten maradt alul Szabó Adrienn és Temela Eszter a többi versenyzővel szemben, Adri a 4., Eszti az 5. helyen gurult át a célvonalon. Kicsit később célba érkezve Hideg Nóra a 9., Kapott Szonja pedig a 11. helyet szerezte meg.

Március 30-án az Ipark Kupa kritérium versenyen álltunk rajthoz Hideg Nóra, Péteri Niké, Neubauer Eliza csapattal. Mivel kevés induló volt, így összerakták az elit női indulókat az U19-es fiúkkal, ezért a lányok számára a túlélés volt a cél a náluk erősebb ifik mögött és megúszni körhátrány nélkül a versenyt. A második körben a részhajránál a fiúknak sikerült elmenni, de rajtuk tudott maradni a BTC Ljubljana profi versenyzőnője, Savic Maja, ezzel megnyerve a versenyt.Innentől fogva 14 körös csapatidőfutammá vált a Niké, Nóri, Lizi triónak a verseny, üldözték az ifiket, de nem sikerült felérni rájuk, bár a fiúk sem tudtam 20-30 másodpercnél jobban eltávolodni tőlük (bőven megúszták a lekörözés veszélyét).
A befutónál nem vesztek össze a versenyzőink a helyezéseken, végül Nóri gurult át a trióból elsőként a célvonalon, ezzel megszerezve a második helyezést, Niké a bronzérem tulajdonosa lett, míg Lizi serdülőként a 4. hellyel lett gazdagabb az elitek között.

Április 6-7-én a Szlovák Kupa szezonnyitó futamain szerepelt csapatunk. Szombaton Nagyszombaton rendeztek kritérium versenyt, ahol egy gyors 2 fordítós pályán kellett gyűjteni a pontokat. A Fehérvár Cycling Team-ből Neubauer Lizi szerepelt a legjobban, a második helyet szerezte meg az U17-es lányok között. Az elit nők között a pályán rendszeresen versenyző szlovák nők mellett túl sok esélye nem volt kis méretű versenyzőinknek, végül Szabó Adrienn a 12., Temela Eszter a 15., Péteri Niké a 17., Hideg Nóra a 19. helyen ért célba.
Vasárnap Szárazpatak mellett egy hullámos pályán rendezték a 2. fordulót. A mezőnyversenyen az U17-es lányok között Lizi végig elöl helyezkedett és a győztes szökésbe is bekerült, de sajnos a cél előtt 2km-rel bukásba keveredett és feladni kényszerült a versenyt.
Az elit lányok között Szabó Adrienn volt csapatunkból a leggyorsabb, ő az 5. helyet szerezte meg, Temela Eszter 6., Péteri Niké 14., Hideg Nóra pedig 18. lett, ők szerencsére mind épségben fejezték be a versenyt.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top