fehérvár cycling team

Alsó-Sziléziai Körverseny

Augusztus 9.-11. között Lengyelországban az Alsó-Sziléziai Körversenyen állunk rajthoz, ahol a háromnapos verseny előestéjén egy kritériumot rendeztek, amin mi is részt vettünk. A lányok a 36 km-es városi versenyen aktívan versenyeztek, de a lengyel fölénnyel nem tudtak mit kezdeni. A legjobban Péteri Niké szerepelt, 3 pontot gyűjtött a hajrákban, ezzel a 9. helyet szerezte meg, Szabó Adrienn a véghajrá alapján a bírók szerint a 19. lett, míg Hideg Nóri neve mellett a 22-es szám szerepel.

fehérvár cycling team

Másnap a verseny prológján egy 2,8 km-es hegyi időfutam várt a versenyzőinkre. Egyikük sem specialistája ennek a számnak, ezért nem voltak túlzott elvárásaink velük szemben. Szabó Adrienn hajtotta a legjobb időt a csapatból, ami a 7. helyre volt elég, Péteri Niké 15., Hideg Nóra pedig 20. lett.

A 2. szakaszon egy rövid meredek emelkedőkkel tarkított 20 km-es körpályát jelöltek ki a verseny szervezői a mezőnynek, melyből 4-et kellett teljesíteni. Az első kör nyugodtan telt, a versenyzők még csak ismerkedtek egymással, viszont a második körben a leghosszabb emelkedőn támadásba lendültek az esélyes lengyel lányok, melyből végük egy szökés lett. A csapatból Szabó Adri tartott velük, viszont nem nézték jó szemmel az idegen versenyzőt a szökésben és egy körrel később megszabadultak tőle. Ezután Adri másfél kört bringázott egyedül és 5mp-cel ért be a mezőny előtt. Péteri Niké és Hideg Nóri a főmezőnyben utaztak, időnként próbáltak egy újabb szökést kialakítani, de mivel elöl mindenkinek volt már emberre így senki nem akart a mezőnyben menni.

A 2. szakasz végeredménye:
Szabó Adrienn 6.
Péteri Niké 14.
Hideg Nóra 18.

fehérvár cycling team

A 3. szakasz volt a verseny király szakasza. A lerövidített majdnem 70 km-es szakaszon szinte végig vagy felfelé vagy lefelé mentek a lányok, ráadásul akadtak 20% feletti szakaszok is benne. A 3 körös verseny első körében szintén csak “ismerkedtek” a versenyzők a pályával, bár így is páran leszakadtak a hosszú hegyen, köztük sajnos Nóri is. Az előző naphoz hasonlóan a második körben újra támadásba lendültek a legerősebb lengyelek és atomjaira szaggatták a mezőnyt a hosszú emelkedőn. Adri és Niké csoportja alkotta a főmezőnyt az 6-7 fős létszámával, ami a verseny folyamán még tovább fogyatkozott. A hegyi befutón elhoztuk a csoport első két helyét, ami Nikének a 9., Adrinak a 10. helyet jelentette. Nóri végig nyomta a szakaszt és a 23. helyen ért célba.

Az összetett állása a 3. szakasz után:
Szabó Adrienn 9.
Péteri Niké 10.
Hideg Nóra 23.

fehérvár cycling team

A zárószakasz különös versenyt hozott a többnapos viadalon, a 91 km hosszú, 4 körös szakasz második körében egy szűk meredek emelkedőn három részre szakadt a mezőny és innentől fogva csak az élbolyban lévők akartak haladni. Hideg Nóri sajnos az utolsó napra elfáradt és hamar leszakadt, 3 kör után jelezték neki a szervezők, hogy véget ért számára a verseny, Péteri Niké a hátsó bolyban ragadt, míg Szabó Adrienn a második csoporttal teljesítette a távot. Adri így a 10., Niké a 21. helyen ért célba.

Az összetett eredménye a verseny végén:
Szabó Adrienn 9.
Péteri Niké 15.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top